„Van élet az égés után”

2023. évi támogatottunk: a Bethesda Gyermekkórház Országos Égéscentruma

„Van élet az égés után”: ez a Bethesda Gyermekkórház Országos Égéscentrumának jelszava, de egyben lehetne az idei gála jótékonysági jelszava is.

Bizonyára emlékeztek Csáky Soma szívet-tépő, de ugyanakkor végtelenül inspiráló történetére (https://www.hungarianweddinggala.com/jotekonysag-2022/.) és arra, ahogy a tavalyi gála után az esküvős közösség egy emberként támogatta a felépülését. 

Soma azóta nemcsak hogy jobban van, de szívügye lett, hogy ő is segítsen másokon és a Bethesda influencereként minden bajba jutott gyermeknek növelni akarja az esélyét a gyógyulásra. Ő adott arcot azoknak a gyerekeknek, akik névtelenül küzdenek napról napra a felépülésért az égésbetegség minden következményével.

Sajnos sokan vannak.

És el sem tudjuk képzelni, hogy min mennek keresztül családjaikkal.  Ahogyan azt az emberfeletti munkát sem, amit a Bethesda minden egyes dolgozója nap mint nap véghez visz a gyermekek érdekében.

Mindenki, aki ott dolgozik egy igazi hétköznapi hős. Ők többek, mint orvosok és nővérek, a Bethesda pedig több, mint egy kórház. Ez egy oktatási-rehabilitációs-szociális központ is egyben, ahol a gyermek gyógyításának fontos eleme a családok támogatása, az egyedi, kiegészítő terápiák sora, a testet-lelket gyógyító holisztikus szemlélet.

Az égési osztályon évente 3000 gyermeket gyógyítanak meg az egész országból, kicsiket és nagyokat, kezelnek néhány százalékos égett, forrázott felülettől nagyégett, 80%-osan égett áramütésig mindent.

Ők azok, akikről a hírekben annyit hallunk, hogy „mentőhelikopter szállította a Bethesdába, az életéért küzdenek”.

És ezek azok a hírek, melyeket hallva szorosan magunkhoz öleljünk saját gyermekünket és hálát adunk az égieknek, hogy nem vele történt baj.

De azok a gyerekek, akikről beszélünk hősies napi küzdelmet vívnak kómában, ébren. És hősies napi küzdelem ez az égésplasztikai gyógyító team részéről, akik sok órán keresztül nap mint nap operálják a túlélés érdekében az égett gyerekeket, fiatalokat. De hősies napi küzdelem ez a családok részéről is, akik heteket, hónapokat töltenek bent beteg gyermekeikkel, elszakadva a többi családtagtól, hogy jelenlétükkel segítsék a gyógyulást. Bele sem merünk gondolni, hogy milyen nehéz lehet ez azoknak az édesanyáknak és édesapáknak, akik minden nap látják gyermekük fájdalmát tudván, hogy magukhoz sem ölelhetik őket, hiszen az égett bőrön ez csak fokozná a fájdalmat.

Most együtt segíthetünk, hogy ezek a szülők minél hamarabb magukhoz ölelhessék fájdalomtól szenvedő gyermeküket, segíthetünk, hogy a bőrük hamarabb gyógyuljon és ez az ölelés ne fokozza a fájdalmukat, hanem a szeretet gyógyító erejével hasson!

Mert csodák történnek a falak között, amelyet a kötések, a hegek elfednek, mégis valódi csodák!

Mert csodák léteznek, és most mi is létrehozhatunk egyet!

 

 

A kórháznak és a kis betegeknek szüksége lenne egy bőrtranszformátor eszközre, mely egyelőre csak külföldön elérhető, értéke 3.000.000 Ft, de ez új szintre tudná emelni a bőrpótló műtéteket. Ilyen műtétre még Somának is szüksége lesz, így közvetve tovább tudjuk támogatni a felépülését.

Segítsünk együtt, hogy ez a csoda is minél hamarabb létrejöjjön!

A bőrtranszformátorra a gálán tombolák árusításával gyűjtünk.

Minél többet vásároltok, annál több esélye lesz a kórháznak, hogy meg tudja vásárolni a gépet, emellett pedig értékes nyereményeket nyerhettek velük (a nyeremények listája hamarosan online felületeinken elérhető lesz)

Ugyanakkor a szervezők minden eladott jegy árából 1000 Ft-ot átutalnak a Bethesda alapítványnak, ezzel is növelve az esélyt.

Somának tavaly 2.650.000 Ft gyűlt össze a gálán, ilyen erőt és összefogást tanúsított az esküvői szakma, így hiszünk benne, hogy idén el tudjuk érni a 3.000.000 Ft-ot!

 

Hogyan tudsz segíteni, ha nem veszel részt a gálán?

 

Közvetlen utalással a kórháznak:

Bethesda Kórház Alapítvány

MBH 10300002 – 20350699 – 70073285

Vagy bankkártyás adományozás formájában is támogathatod a csodát:

https://bka.hu/online-adomanyozas-fooldal/?fbclid=IwAR1KTV4TpxL6w88fmitTtlzx4yhmgNxPBjjsvSG9mtTkyA49QpFDkTAMbrM

Segíthetünk a szülőknek is, akik sokszor hetekig vannak bent kórházban gyógyuló gyermekük mellett. Számukra a kórház alapítványa fenntart egy Anyák háza nevű szálláshelyet, ahol nemcsak szállást és étkezést, de lelki támogatást is kapnak a családok. A vidékről érkező égett gyermekek szüleinek ez felbecsülhetetlen.

Segítsd egy éjszaka árával, azaz 7000 Ft-tal a Bethesda Kórház Alapítványt!

Segítheted a kórtermek felszerelését is, ahol függönyre van szükség, egy speciális kórházi textíliából készült függöny ára 20.000Ft.

 

Hiszünk a csodákban és hiszünk benneteket is!

Emellett segíthettek összefogással is, hogy családbaráttá tegyük az égési osztály falait, a fehér csempék helyett vigyünk színeket és formákat a gyermekeknek, együtt! Teremtsünk nekik olyan mesevilágot, amilyenben mi is csöppenhetünk a gálán!

A Disney díszletek egy részét mi is felajánljuk nekik, ti pedig hozhattok gyermekbútort, játékot, mesekönyvet és jöhettek festeni, építeni, díszíteni. Célunk egy olyan váró kialakítása, ami a kötözések ideje alatt mosolyt csal a kisbetegek arcára, illetve vidám tájékoztató táblákat szeretnénk kihelyezni és egy hálafalat a Bethesdában gyógyulók emlékeivel.

Mi hiszünk a közösségünk erejében, a szívetekben élő szeretetben – itt az ideje, hogy jóra használjuk ezt!

Januárra tervezzük a projektet, a pontos időpontot és részleteket a weboldalon és aközösségi médiafelületeinken jelezzük majd. A közös munkáról és a végeredményről pedig film is készül, hogy nektek is megmutathassuk, hova kerültek az adományaitok és mit alkottunk együttműködéssel.