Oldal kiválasztása

Mi is az az esküvőszervezés? Egy puzzle felnőtteknek, megannyi apró részlet, ami hónapok munkájával alkot egy egészet. A puzzle egy-egy darabja a pár elképzeléseit, álmait, és az én szaktudásomat, szervezési munkámat jelenti, és vegyíti. Így lesz az esküvő tökéletes, maradandó, és emlékezetes.
Az elmúlt hét évben megannyi boldog párral, és fantasztikus násznéppel találkoztam, megéltünk meseszép pillanatokat, és leizzadtam néhány nehéz szituációban. Sokszor a filmekben látható álomképhez hasonlítják ezt a szakmát, ami rózsaszín, telefonba csacsogós, körömcipős, csinos ruhás, tökéletes sminkes jelzőkkel illethető. Lehet egy ilyen oldala is, de ennél sokkal több. Egyszerre kell kicsit pszichológusnak, barátnőnek, pénzügyesnek, és realista szervezőnek lenni, aki rávilágít a lehetőségekre, és megmutatja, hogyan valósulhat meg az esküvő, amit a pár elképzelt.
7 év alatt 75 pár 38 országból. Ez az eddigi „mérleg”.
Amikor belekezdtem az esküvőszervezésbe, fogalmam sem volt róla, hogy ilyen örömet fog okozni ez a munka, ami több is annál, hiszen egy hivatás.
Nincs két egyforma esküvő, ahogy két egyforma történet sem, és ez adja a szervezés sokszínűségét. Minden esküvő új kihívást jelent, új elvárásokat, új násznépet, és egy egyszeri és megismételhetetlen napot, aminek tökéletesnek kell lennie.
Láthattam, hogy mik a szokások például egy norvég, amerikai, brazil, indiai, vietnámi vagy dél-koreai esküvőn, milyen sajátosságai vannak egy zsidó, hindu vagy katolikus vallású szertartásnak, és kísértem végig a párokat a hónapokon át tartó szervezési folyamat során. Ilyenkor egy kicsit az életük része leszek, egy bizalmi ember, akivel megosztják az álmaikat, gondolataikat, és aki segít ezen tervek megvalósításában.
A puzzle nélkülözhetetlen elemei még a szolgáltatók, akikkel együtt dolgozom. Nélkülük nem menne… Az elmúlt években folyamatosan bővül az a kör, akikkel együtt dolgozom, akik hasonló módon gondolkoznak a minőségi szolgáltatásról, akik kollégák és barátok is egyben, és akikkel öröm a csapatmunka.

És mikor lesz teljes a puzzle? Az esküvő másnapján hajnalban, amikor azt látom, hogy egy boldog pár és egy önfeledt násznép távozik az esküvőről, és tartja meg a maradandó emlékek között a nap eseményeit.
Ez az a pont, amikor látom, hogy hogyan álltak össze az apró részletek, és miről is szólt az elmúlt hónapok közös munkája, és kapcsolata.
Ez nekem az esküvőszervezés…

www.facebook.com/WeddingHungary