Oldal kiválasztása

Minden ember életében nagyon-nagyon sok fontos pillanat van. De ezek közül is az egyik legkiemelkedőbb a házasságkötés. A számos szervezési feladat között ma már a legfontosabb fél óra, vagyis az igen kimondása hangsúlyos szerepet kapott, aminek nagyon örülök. Hiszen egyszeri és megismételhetetlen ez a szelet a nagy napból és bizony nem mindegy, hogy hogyan hangzanak el azok a bizonyos igenek. Az egyedi és személyre szabott ceremóniák pedig manapság már alapjai az esküvőnek.

 

Tapasztalom, hogy a páron kívül a vendégek is megjegyzik, hogy milyen volt a szertartás? Hogy tetszett neki? Hiszem, hogy a legfontosabb pillanatokról beszélünk, így ezt a szép feladatot, mint szolgáltató szeretettel és lelkiismeretesen végzem. A lehető legjobbat szeretném minden páromnak. Mindig úgy állok ki a pár és a násznép elé, hogy sosem felejtem el elmondani magamban ezt a mondatot: Adok nektek egy szép emléket. – Csak ezután kezdek bele a levezetésbe. Számomra ez a kis „rituálé” az évek alatt már szinte nélkülözhetetlenné vált, de működik.

 

Csodálatos érzés, amikor a szertartás alatt már látom, hogy a pár szemében ott az öröm és a csillogás. Majd a koccintásnál összeölelkezünk és hálásan köszönik meg az együtt töltött időt. Aztán később nézegetem a visszaküldött fotókat, érkeznek a köszönőlevelek, amik feltöltenek, erőt adnak és hajtanak előre, hogy én is fejlődjek, gondolkozzak azon, hogy hogyan lehetne még szebbé és még jobbá tenni egy-egy esküvőt. Mert nincs megállás, minden év újabb kihívásokat tartogat, de ez így tökéletes.

 

A bizalom, amit kapok azzal, hogy én lehetek velük rendkívül fontos és alappillére annak, hogy mindent megtegyek azért, hogy ez a fél óra szép legyen. Szertartásvezetőt azok a párok választanak az anyakönyvvezető mellé, akik magasabb minőségben szeretnék megélni az igen kimondását, mint az a hivatalok biztosítani tudják számukra.

 

Nagyszerű érzés, hogy olyan kollégáim vannak a szakmában, akikkel egy asztalhoz ülhetünk, akikkel beszélgethetünk, kávézhatunk, szakmázhatunk. A mai világban ez ritka, mert nem az összefogás irányítja az embereket, pedig ezzel sokkal szebbé lehetne tenni az egész életet. Mi tudunk „együttműködni”, tudjuk egymást támogatni és ezáltal a párokat is segíteni. Mert előfordul, hogy egy pár szeretne velem lenni, de aznap már nem tudok több esküvőt vállalni. Így nagyszerű, hogy olyan kolléganőt tudok ajánlani, akiben én magam is megbízok és tudom, hogy a párom szertartása jó kezekben lesz.

 

Évek óta abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ott lehet a nevem a legjobb három között. a Hungarian Wedding Awardon. Boldog vagyok, hogy van külön ESKETŐ kategória. Ugyan még a saját kategóriámban nem sikerült díjazottnak lennem, de hiszem, hogy a kitartó munka egyszer beérik és elmondhatom, felértem én is a csúcsra.

www.szertartasvezetok.hu