Oldal kiválasztása

A rockabilly klasszikus felállása mindössze három hangszer, a gitár, a bőgő és a dob. Ez biztosítja a kidolgozatlanul darabos akusztikus hangzást, amit néha elegyítenek, zongorával, szájharmónikával és szaxofonnal. Így állt fel az első rockabilly banda is, bár még maguk sem tudták, hogy minek nevezzék az új zenei stílust, amit megalkottak. A csapat külön érdekessége az énekes volt, bizonyos Elvis Presley, a “fehér srác, fekete hanggal”.

A rockabilly második virágkorát a hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején élte.  Az iram könyörtelen, az ütem a gyorsnál is gyorsabb, s még az összekötő részek alatt sincs pihenő. A dalszövegekre a humor és a vadság jellemző. Az előadók kinézete is megváltozott, megjelentek a feltűnően belőtt pompadour frizurák és a rengeteg tetoválás. A korszak kimagasló zenekara a Stray Cats volt, akinek énekese Brian Setzer a mai napig teltházas koncerteken szórakoztatja a nagyérdeműt.
A rockabilly napjainkra  igazi szubkultúrává vált, annak minden külsőségével és számtalan zenekarral, előadóval. Nincs ez másként idehaza sem. Rengeteg nagyszerű magyar zenekar közül választhatunk, ha igazi bulira vágyunk. Példának álljon itt az egyik legnépszerűbb, a Mystery Gang.

Wanna Dance?

Jelentkezz az esküvői szakma évzáró partyjára, hogy biztosan ott legyél 2015. november 13-án. A jelentkezési határidő: 2015. október 31.

Jelentkezem