Oldal kiválasztása

Realtime Show, Digilab.hu

Agárdi Gábornak hívnak, 1974-ben Budapesten születtem. Azon szerencsések közé tartozom, akik még mikulás csomagba csomagolt zseblámpa izzó fényénél tologatták egy hurkapálcikával az előhívóban a fekete-fehér papírképeket. A Smena 8M és a Super8-as kamera elválaszthatatlan része volt gyermekkoromnak, majd ahogy az lenni szokott a munka háttérbe szorította a szórakozást. Műszaki végzettségemnek és informatikai érdeklődésemnek köszönhetően részese lehettem a nagy internet lufi fújásának és kidurranásának egyaránt. 2005-ös értékesítéséig a FreeWeb.hu, Tar.hu, Altavizsla.hu szolgáltatások létrehozója és üzemeltetője voltam, de ezt követően sem szálltam ki az informatika világából. Kellett viszont valami, ami kimozdít ebből az elég zárt világból. Valami olyan, melyben hasonlóan örömömet lelem, de mégis egészen más. Visszatértem hát a gyökerekhez, a fotózáshoz. Évek teltek el önképzéssel, worksopokkal, tanfolyamokkal, iskolákkal és mérhetetlen sok elrontott képpel mire az első esküvő fotózást el mertem vállalni. Azóta eltelt jó pár év, de mintha semmi nem változott volna. Ugyanolyan izgalommal és lelkesedéssel megyek ma is minden esküvőre, mint az elsőre és ugyanúgy próbálom minden helyzetből a lehető legtöbbet kihozni, mint akkor.

 

Mi az a motiváció, ami képes volt ezt az esküvő fotózás iránti szeretetet a mai napig fenntartani? Az a mosoly, azaz öröm, amit a párok arcán látok az elkészült képek, albumok átadásakor és azok a köszönő levelek, melyekből párat weboldalamon is közzétettem. Számomra ezek a pozitív visszajelzések mindennél többet érnek.

 

A vér nem válik vízzé. Technikai beállítottságomat ha akarnám sem tudnám letagadni, így a 2014-ben bevezetésre került Realtime Show is amolyan természetes következménye volt munkámnak. Az igény a digitális fényképezők megjelenésével egyszerre jelent meg. Az emberek az elkészült képeket azonnal látni szerették volna ám erre eddig csupán a fényképezőgép kijelzője nyújtott némi lehetőséget. Hasonlóan technika beállítottságú fotósok ezen igény kielégítésére kitalálták a jegyes fotózás, majd az előző napos kreatív fotózás képeinek vetítését, majd pedig same day slideshow néven az aznapi képekből raktak össze egy gyors válogatást, melynek mind a párok, mint pedig a vendégek örültek. A Realtime Show nem más, mint ezen folyamat továbbgondolása. A képeket nem napokkal vagy órákkal a készítésük után másoljuk számítógépre és mutatjuk meg a vendégeknek, hanem abban a pillanatban, amikor az elkészült. Lélektani hatását épp ennek köszönheti. A cselekményt azonnal reakció követi, melynek megörökítésével egy olyan láncreakció indítható el, melyre jelenleg egyetlen más eszköz sem alkalmas. Mivel a vendégek pár perc elteltével hozzászoknak a valós idejű képekhez, így az esküvő más fontosabb elemeiről nem vonja el a figyelmet. Kiváló segítség viszont vőfélyeknek, ceremónia mestereknek és zenészeknek a lagzi jó hangulatának fenntartásához nagyobb kihívást jelentő esküvők esetében is.

 

  • unnamed-18
» http://www.digilab.hu