Oldal kiválasztása

Nagy Csaba

„Ceremókamester, avagy városi vőfély”

A Pest megyei Dány faluban dobott le a gólya egy téli napon. Azóta is vidéki gyerek vagyok, hiába dolgozom és lakom a fővárosban. A gondolkodásom és a habitusom is ilyen. Ha eszembe jut egy vicc – elmondom. Van, akit ez zavar, de annak nem én kellek.

1997 nyarán vittem ki az első tál levest az ifjú pár elé. Akkor még nem gondoltam volna, hogy az esküvőkön való felszolgálás és a későbbi teremfőnöki pozícióról, pár évvel ezelőtt, a „másik oldalra” állok át.

Azóta még jobban életem részévé váltak az esküvők. Csodálatos érzés segítő kezet nyújtani a házasulandó pároknak az esküvő előtti hónapokban és azon a bizonyos Nagy Napon is.

Van mindenféle ceremóniamester és vőfély is, de a párok esküvőin csak egy dolog számít az, hogy, hogyan érzik magukat.

A tradicionális vőfély őrzi a hagyományokat, rigmusokban beszél, és mikor összeüti a lábát, koppan a csizmája sarka.

A modern ceremóniamester szmokingban feszít és egy forgatókönyv alapján irányít.

Én meg egyszerűen jó fej vagyok.

Mit jelent konkrétan a Ceremókamester, avagy Városi Vőfély titulus?

Jó pár esküvőt vőfélyes kikéréssel és búcsúztatóval indítok, de a lakodalom további részében egy humoros, spontán ceremókamesterré válok. Vendéglátós múlttal a hátam mögött, bárhol és bármikor megtalálom a közös hangot a násznéppel és a szolgáltatókkal egyaránt.

Akik láttak élőben, azok tudnak igazán véleményt alkotni rólam. Ne is higgyetek másnak, csak nekik, hiszen már a saját bőrükön érezték milyen az esküvő, ha ott vagyok.

Mit várhatsz tőlem? Csak olyat ígérek, amit be is tudok tartani!

Mottóm: „Boldognak lenni a Ti dolgotok csak ennyi, az esküvő többi feladatával én foglalkozom!”

http://www.varosivofely.hu/