Oldal kiválasztása

Liszkay Borkúria

Borkóstolás,szállás,wellness és kikapcsolódás a szőlőbirtokon!
A Balaton északi partjának Toszkánát idéző táján egy festői, eldugott település hívogat – eltéveszthetetlen hegyestű bazaltkúpjával ez Monoszló.
Mediterrán mikroklímájával már az ókori rómaiakat is lenyűgözte ez az apró ékszerdoboz, és „Tvscvlanvm”, vagyis tusculanum, nyári lak névvel illették a környéket, és persze felismerték azt is, hogy kiváló vörösborok készíthetők itt, a Káli-medence lankáin termő szőlőből.
Itt alakítottuk ki szőlőbirtokunkat azzal a szilárd elhatározással, hogy ötvözzük a hagyományos és a modern borászati eljárások legjavát.
Szolgáltatásaink:
Szállás:
A Liszkay Pincészet nem csak borászat, hanem, mint borkúria “Nobilis Monoszlien Vineyard Estates” különleges exkluzív szálláslehetőséggel várja Önöket. Kilenc ízlésesen berendezett szoba, wellness, meditációs szauna, relaxációs gőzszoba kandallóval, külső és belső medence, levendula tenger, valamint a borgaléria várja az idelátogató, kikapcsolódni vágyó borkedvelő vendégeinket.
Étterem:
Nemzetközi ételeinket a szezonalitásnak megfelelően állítjuk össze látványkonyhánkban. Ételeink előállításához mindig friss és helyi alapanyagokat használunk, és a mai éttermi terndeket követve művészi alkotásokat varázsolunk vendégeink tányérjára.Borászat:
A Liszkay Borkúria 10 hektáron tevékenykedik. Első sorban vörösborokat készitenek. Fajták tekintetében Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot. A boraikat több évig érlelik barique hordókban.
Barangolja be a festői szépségű Balaton-felvidék Káli-medencét övező hegyeit; Badacsony, Csobánc, Gulács, Fekete-hegy, Boncsos-tető és a távolban felsejlő Tátikát.
  • unnamed-33
  • unnamed-31
  • unnamed-32
  • unnamed-30
» http://www.liszkay.com