Oldal kiválasztása

Halász Éva 2012 nyarán megnyitotta saját belvárosi szalonját, ahol HALASZEVA márkanév alatt tervezi és készíti ruháit.

Kezei közül kikerülő ruhákat finom nőiesség hatja át, szereti hangsúlyozni a test vonalait, örömmel játszik az anyagok szépségével, apró, finom ötletekkel válnak ruhái egyedivé, viselője számára különlegessé. Kézműves hagyományokat ötvözi a modern technológiák adta lehetőségekkel, semmi sem szabhat határt a fantáziájának.

Tervezői életút:
Pécsi Művészeti Szakközépiskolában kezdte szakmai tanulmányait, ahol szőnyeg- gobelin tervező és szövő szakon érettségizett. Magyar Iparművészeti Főiskolán diplomázott Bőr- és Ruhaipari Ipari Formatervezőként. 1994-ben volt évfolyamtársaival közösen megalapították az Orlando Collection márkát, amelynek vezető tervezőjeként vált ismertté. 2011-ben a Styl ruhagyár tervezőjeként próbálta ki tapasztalatait a konfekció iparban, ahol férfi kollekciók tervezésével foglalkozott. 2012 nyarán saját álmainak megvalósításába kezdett, létrehozta a HALASZEVA COLLECTION márkát.

Tervezői munkásságát az új dolgok felfedezése, és kipróbálása jellemzi. Kezdetekben számos hazai és nemzetközi versenyen kamatoztatta tudását az Air Fraa saját belvárosi szalonját, ahol HALASZEVA márkanév alatt tervezi és készíti ruháit. Kezei közül kikerülő ruhákat finom nőiesség hatja át, szereti hangsúlyozni a test vonalait, örömmel játszik az anyagok szépségével, apró, finom ötletekkel válnak ruhái egyedivé, viselője számára különlegessé. Kézműves hagyományokat ötvözi a modern technológiák adta lehetőségekkel, semmi sem szabhat határt a fantáziájának. nce – Nina Ricci Divatversenyen, Párizsban, Mittel Moda Divatversenyen, Goriziaban. Az Orlando Collection márkában kezdetben a brand business kollekcióját tervezte, majd késöbb, amivel tervezőként igazán ismerté vált, az a márka esküvői és alkalmi kollekciója. Számos közismert személyiség évek óta vele tervezteti megjelenését exclusive eseményeken (Krizsó Szilvia, D Tóth Krisztina, Madár Veronika, Demcsák Zsuzsa, Judy, Kozma Orsi, Szalai Vivien, Ábrahám Edit, Kandász Andrea) Tervezett jelmezeket Sas Tamás filmjébe, Magyarország egyik legkedveltebb Jazz zenekarát a Cotton Club Singers megjelenését tervezte, de nevéhez fűződik Micheller Mirtill, Váczi Eszter és számos ismert művész fellépő ruhája.

Ihletet merít az öltözékeit választókból, a lelki magasságokból és mélységekből, ahogy a különleges felkérések is inspirálják. Együtt dolgozhatott a Miss Colours kerekesszékes Szépségverseny nőiességéből és emberségéből sokakat leiskolázó résztvevőivel. A Tokióban rendezett Miss International 2013-as döntőse, Ötvös Brigitta is HALASZEVA ruhában mutatta meg magát a világnak, elnyerve a Miss International Legszebb Estélyi Ruhája címet. A látványos estélyi, alkalmi ruhák tervezése mellett szívesen kalandozik a formaruhák, promóciós és hostess ruhák világában. 2012-ben és 2013-ban is a Best of Budapest & Hungary, az Év tervezője díjjal tüntette ki.

Tervezői hitvallás:
“Minden nőben ott rejtőzik a csoda, amit csillogtatni kell. Minden ruha egy szerelem, minden ruhának lelke van, mert személyesen a viselőjének készül. Mindenki aki velem készítteti a ruháját, a lelkem részévé válik, a közös beszélgetések, nevetgélések, de akár a sírás is, mind része az alkotásnak. Szeretem, hogy személyiségeknek tervezek, nem csupán a papírnak, fontos a ruha viselője, a gondolatai, örömei és problémái, fontos, hogyha még csak alkalmakra, pillanatokra, de a részévé válhatok az életüknek. Minden nap inspirálnak, új gondolatokat ébresztenek, az alkotásom részévé válnak. Öröm a munkám, mert örömet adok, szeretem látni azt, amikor egy csodálatos nőből még csodálatosabbat varázsolok, ez az élet euforikus pillanata.”

http://www.halaszeva.hu/