Oldal kiválasztása

Bohács Róbert, vőfély vagyok.

Az Alföldön Jász-Nagykun-Szolnok Megyében, Szolnokon, 1978. augusztus végén születtem, jelenleg családommal Budapesten élek, és dolgozom, de vidéki gyereknek tartom magam. Gyerekként, a nagyszüleim ismertették és szerettették meg a régi magyar szokásokat, hagyományokat velem. Az esküvő iránti érdeklődésem ides tova több mint 12 éve kezdődött. Szeretem a lakodalmas hagyományokat, a népies szokásokat, de a 21. századi lazább bulisabb esküvőket is támogatom. Esküvőimen nem csak kötött szövegekkel dolgozom, improvizáció, és saját versek is vannak velem a több éves tánctudásommal együtt. Természetesen kikérek, búcsúztatok, pohárköszöntőt mondok akár a házigazda szerepét is vállalva. Fiatalos, lendületes, a mai kor elvárásait figyelembe véve, de mégis a hagyományok vonalát megőrizve vezetem esküvőimet.

Az egyik barátom mondta: „A vőfély egy esküvőn olyan, mint egy karmester: nélküle is megszólalnak a hangszerek, de lehet, hogy nem a megfelelő időben, ezáltal hamisan.”

 

Tőlem szakma szeretet kaptok, tapasztalatot, igényességet, rugalmasságot, és rutint. Kívánom, legyen benne részetek!

 

Több éves tapasztalatom szerint a párok egy számukra szimpatikus embert keresnek, teljesen mindegy, hogy az vőfély, ceremóniamester. Lényeg, azt keresik akivel a legjobban tudnak azonosulni és így eggyé válik stílusban velük. Olyan embert keresnek, aki mintha barát lenne, vagy egy távoli, de még is közeli unokatestvér, aki ha ránéztek már tudja a gondolataitokat…

 

Két ember életszövetsége öröm és feladat is egyben. Az esküvőjükön velük örülök, és olykor bátorítok, erősítek.

Összetett munka ez.

 

Vannak nehézségei, buktatói, jó és olykor nehéz dolgok, helyzetek, de ezek áthidalása és megoldása a szolgáltatás szépsége is egyben.

Nagyon jó érzés, mikor két ember rám bízza élete egyik legfontosabb élményének levezetését és boldogan, elégedetten, szeretettel emlékeznek erre a nagy alkalomra!

Felelősséggel, nagy körültekintéssel, fáradságot nem ismerve vigyázom a pár, a család és a násznép hangulatát országszerte.

S hogy miért szeretem ezt a csodálatos, pörgős, sokszínű, családias szolgáltatást?

Mert változatos, és csodás emberekkel találkozhatok!

Nagy gondot fordítok a pár megismerésére, és az esküvel kapcsolatos elképzeléseik megismerésére. Tudom, hogy a legfontosabb számukra az, hogy a lakodalom napja róluk és ne a vőfélyről szóljon, s jókedvben, emlékezetesen teljen el. A legjobb érzés, amikor a pár elismeri a munkámat! Még fontosabb, hogy feltöltődve és élményekkel gazdagodva lépik át új életük küszöbét.

Az esküvő napjáig levezetéséig amolyan a párral való együttműködés bizalmi kapcsolattá válik. Ezt a bizalmat igyekszem kezelni, megbecsülni és megköszönni! Örülök, hogy ennek a szakmának a részese vagyok!

www.bohacsrobert.hu