Oldal kiválasztása

Bélavári Zita

Bélavári Zita vagyok, szakmai tanulmányaimat a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában kezdtem, ahol 1997-ben érettségiztem, szőnyeg-gobelintervező, szövő szakon.
1998-ban felvételt nyertem a Magyar Iparművészeti Egyetem Öltözéktervező szakára.
2002-ben ösztöndíjasként, a London College of Fashion divattervező szakán tölthettem egy félévet, majd 2003-ban diplomáztam Öltözéktervező Iparművészként.

Az egyetem utáni években tervezőként dolgoztam különböző hazai ruházati cégeknél, de hamar egyértelművé vált számomra, hogy tervezői fantáziámat az egyedi ruhatervezésben, méretre készítésben tudom a legjobban megvalósítani.

2007-ben, Mohácson nyitottam meg szalonomat, ahol Bélavári Zita Couture márkanév alatt, fő profilom az esküvői ruhák tervezése-kivitelezése, de évről-évre önálló alkalmi ruhakollekcióval is készülök.
Sokan kérdezik tőlem, hogy miért pont itt? Miért nem Budapesten? A diákéveimben nagyon szerettem Budapesten élni. Szerettem az iskolámat, a vele járó izgalmas feladatokat, az ottani felhőtlen diákéveket. Viszont, amikor az ember már családot szeretne, és tovább akar lépni, már más érdekek mozgatják. Nem bírtam beállni ebbe a rohanó világba. Talán, nem való nekem a nagyvárosi lét. Az én lelkemhez közelebb áll a mostani életem. Én itt szeretnék tenni valami fontosat, értékeset, és bebizonyítani azt, hogy nem csak Budapesten lehet álmokat megvalósítani. Ehhez mindenem megvan itt, amire csak szükségem lehet.

Célkitűzésem az, hogy ötleteim alapján, olyan öltözékek szülessenek, melyek elkerülnek minden hagyományos megoldást, de nem hagyják figyelmen kívül az emberi test adottságait.

Szívesen játszom a határok feszegetésével is, de törekszem arra, hogy ezek a kontrasztok és a harmónia végül izgalmas hatást érjenek el.

Az esküvői ruhák készítésénél fontosnak tartom a közös munkát. A hozzám forduló nők személyiségéből, kisugárzásából, a belém vetett bizalmukból inspirálódom. Meggyőződésem, hogy a különböző igények, elképzelések, valamint az egyedi tervezői ötletek végül tökéletes egységet alkotnak. Kifogástalan minőségű alapanyagokkal dolgozom, maximális igényességgel, kiváló szakmai csapattal.

Természetesen folyamatosan figyelem a külföldi trendeket, anyagokban, színekben egyaránt. Viszont saját kollekcióm tervezésekor, a fazonok, formák megalkotásához csak a megérzéseimre, saját intuícióimra hallgatok. Egységben gondolkodom, a ruhák megalkotása mellett, a fotózás helyszínét, a fotók hangulatát is magam előtt látom. Olyan színvonalas, szakmailag tökéletesen együttműködő csapattal dolgozom ilyenkor, hogy minden évben nagy öröm viszont látni a munkáimat ezeken a képeken.

Szalonomban a személyre tervezett, méretre szabott ruhákon kívül, lehetőség van az öltözékek kölcsönzésére is. A többrészes megoldások számtalan variációs lehetőséget biztosítanak, kombinálhatóságuk, a menyasszonyok körében nagy népszerűségnek örvendenek.

Kifogástalan minőségű alapanyagokkal dolgozom, maximális igényességgel, kiváló szakmai csapattal.
Úgy gondolom, ez a feladata egy tervezőnek. Bármikor, és bármiből képes vagyok ruhát tervezni, ez az, amit szeretek. Álmodni, inspirálódni, papírra vetni és megvalósítani.

  • Öltözék Bélavári Zita 6
  • Öltözék Bélavári Zita 5
  • Öltözék Bélavári Zita 4
  • Öltözék Bélavári Zita 3
  • Öltözék Bélavári Zita 2
  • Öltözék Bélavári Zita 1
» www.belavarizita.hu