Oldal kiválasztása

Negyedik éve szervezek esküvőket, párjaimmal idén is sok feledhetetlen napon ünnepeltünk együtt. A legnagyobb kihívást 2016-ban több magyar és nemzetközi esküvő közül a 300 fős német-magyar Richter esküvő megszervezése jelentette. Megtiszteltetésnek tartom, hogy a pár bizalmat szavazott nekem. Az esküvő érdekessége a Bazilika előtt felvonuló elefánt volt, amit láthattak a nézők a TV-ben is. Az idei legemlékezetesebb esküvőm pedig számomra a saját esküvőnk. Októberben az esküvői fotós Kapuvári Gáborhoz mentem feleségül. Így már teljesen más dimenzióban látom az esküvőket, friss új élményekkel és tapasztalattal gazdagodtam. 2017-től párjaimnak már egy sokkal összetettem szolgáltatást tudok kínálni, már nem csak szakmai, de egy sokkal inkább emberi oldaláról megközelítve az esküvőjüket. Ennek kivitelezéséhez új elemekkel bővítem a repertoárom, amikről hamarosan a weboldalamon olvashattok.

Úgy gondolom, hogy erre a szakmára születni kell, vagy benne van valakinek a vérében, vagy sem. Mivel minden esküvő egyedi, így ezt egy tanfolyamon vagy könyvekből megtanulni nem lehet. Az ember személyes adottságai sokkal fontosabbak. Kreativitás, rugalmasság, megbízhatóság és rendkívül fejlett empatikus készség a kulcs. Szívvel-lélekkel át kell élni minden esküvőt, hogy amikor elhangzik a boldogító igen, az valódi könnyet csaljon az emberek szemébe.

A kezdetek: a Budapesti Gazdasági Főiskola Idegenforgalmi szakán végeztem, ahol utazásszervezést és rendezvényszervezést is tanultam többek között, majd hirtelen ötletként nem a szakmámban, hanem a Malévnál helyezkedtem el, mint légiutas-kísérő. Több, mint hat évig repültem, sok országgal, nemzettel, kultúrával és rengeteg emberrel ismerkedtem meg. Nagyon szerettem a repülést, mert mindig tudott újat mutatni, így egyszerűen nem lehetett megunni. Itt jöttem rá, hogy szeretek emberekkel foglalkozni, megismerni és meghallgatni őket.

Aztán pihenőt kellett fújjak, mert megszületett kislányom, Bodza. Ő volt az, aki egy teljesen új fejezetet nyitott meg az életemben, és megtanított az ő szemével látni a világot. Örülni minden apróságnak, értékelni a múló pillanatot, és időt szakítani a számunkra fontos emberekre.

Mivel már családom volt, így nem akartam újra repülni, mert e kettő összeegyeztethetetlen lett volna. A tanult szakmámban helyezkedtem el, és egy négycsillagos szálloda rendezvényszervezője lettem. Itt az ajánlatkérés beérkezésétől az utolsó vendég elbúcsúztatásáig minden az én dolgom volt. Amikor a szállodai esküvőszervezéssel kapcsolatba kerültem, akkor kezdtem igazán otthon érezni magam új munkámban. Főnökeim és kollégáim észrevették, mennyire „lubickolok” az esküvőre készülő párok és családtagjaik társaságában és engem neveztek ki esküvő felelősnek, így minden párral személyesen én kezdtem foglalkozni. Egyáltalán nem esett nehezemre megérteni őket, és hamar közös nevezőre jutottunk. Hirtelen nagyon megnőtt a szállodában lekötött esküvők száma, és a végén azon kaptam magam, hogy szinte már csak esküvőkkel foglalkozom. Rengeteg mosoly, köszönet, és elismerés érkezett a pároktól és ismerőseiktől az esküvő nagy napján és azt követően. Szinte hihetetlen, mennyire jó érzés mindezt átélni. Emberekkel foglalkozni, meghallgatni őket és megvalósítani az álmaikat. A repülés után megtaláltam azt a hivatást, ami szintén mindig tud újat mutatni, sőt ennél is több, mert ez az, ami én magam vagyok!

Egyre több pártól, baráttól, kollégától és ismerőstől érkezett a kérdés, hogy miért nem alakítok egy saját vállalkozást? Elgondolkodtam, és döntöttem: esküvőszervezőként folytatom az életem!

Az elmúlt években folyamatosan nőtt az elégedett párok tábora, akik elégedettsége egy remek visszaigazolás arra, hogy jól döntöttem, mikor főállásomnak ezt a hivatást választottam. Számomra a párok dicséretei jelentik a munkám valódi gyümölcsét, ez az ami feltölt energiával és újabb lendületet ad. Rendkívül motiválnak az újabb és újabb kihívások, amik elé állítanak az új felkérések. Hiszen minden esküvő más, és minden menyasszonynak vannak álmai, amit valóra kell váltani!

Az esküvőszerveződ, Agócs Virág

Az esküvőszerveződ – Image film from Az esküvőszerveződ on Vimeo.